Θοδωρής Τσούτσος

Και μετά το rotation, τι γίνεται;

Το εκτεταμένο rotation έχει τον κίνδυνο να πάθεις αυτό που έπαθε ο Ουζουνίδης στην Τούμπα ή να "πάθεις" αυτό που συνέβη στον Χιμένεθ, ενόψει του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό. Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος.

Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε αγωνιστικό πλήγμα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε να το έχει πάθει και ο Ολυμπιακός με τις πολλές αλλαγές στο ματς με τον Λεβαδειακό, σε ένα βαθμό το έπαθε. Μόνο που καταρχάς δεν γνώρισε την ήττα, ώστε να γεμίσει με εσωστρέφεια. Επίσης και να μην ισοφάριζε ο Καρντόσο η ήττα δεν θα ήταν βαριά. Και φυσικά δεν θα του συνέβαινε αυτό σε αγώνα ντέρμπι, που πάντα "μετράει" περισσότερο.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα βίωσε και τα βιώνει ακόμη, την επόμενη μέρα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και δύο ημέρες πριν το πρώτο ματς Κυπέλλου με αντίπαλο τον Δικέφαλο. Ακόμη και αν ο Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε πως δεν μετανιώνει για τις επιλογές του, ευχάριστη ήττα δεν υπάρχει. Ειδικά σε αγώνα ντέρμπι. Οπότε, δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να "μακιγιάρει" τον Παναθηναϊκό της Τούμπας.

Υπάρχουν, όμως, χρήσιμες ήττες. Ο Ουζουνίδης προφανώς λέει ότι δεν μετανιώνει διότι τώρα πια ξέρει. Πιθανότατα θα είχε αντιληφθεί πολλά και πριν την Τούμπα για το ρόστερ που έχει στα χέρια του, αλλά πλέον το είδε και στην πράξη. Δεν έχει πια να κάνει δεύτερες σκέψεις ενόψει των τόσων και τόσων ντέρμπι που θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος της σεζόν σε Κύπελλο και πλέι οφ. Και δεν θα μπορεί να κάνει και κανείς άλλος, ακόμη και αν κάτι "στραβώσει" στη συνέχεια...

Δοκίμασε σε ποιους μπορεί να υπολογίζει και μάλιστα το έκανε σε μια δύσκολη έδρα απέναντι σε μια ίδιας δυναμικής ομάδα με τη δική του και το έκανε στο πιο "άκακο" από τα ντέρμπι που έχει μπροστά του. Και έμαθε πολλά χρήσιμα πράγματα. Για φέτος, όπως είπαμε, αλλά και για το καλοκαίρι. Για τις αποφάσεις που θα πρέπει ο σύλλογος να πάρει τότε, στη δημιουργία πια της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το ρίσκο ήταν μεγάλο, το "φορτώθηκε" ο προπονητής, αλλά τελικά είναι και διαχειρίσιμο. Εστω από τύχη, αφού το σκορ δεν ξέφυγε κι άλλο...

Για τον ΠΑΟΚ και τον Βλάνταν Ιβιτς τα "κουκιά" μέχρι το τέλος της σεζόν είναι πιο πολλά, αλλά και εξίσου διαχειρίσιμα, διότι αυτό που είχε στο μυαλό του κόντρα στον Παναθηναϊκό πέτυχε. Με ομαλό τρόπο και όχι άγαρμπο. Ενώ ξεκάθαρο έγινε το τοπίο και για τον Τάκη Λεμονή ενόψει των αγώνων Κυπέλλου κυρίως και χωρίς μάλιστα να πάθει και κάτι "κακό" με την ισοπαλία στη Λιβαδειά.

Για τον Μανόλο Χιμένεθ, όμως, υπάρχουν δύο πλευρές στο νόμισμα. Εκανε το πιο πετυχημένο rotation από όλους. Με νίκη, πολλά γκολ, καλή εμφάνιση, πολλές προσδοκίες. Αρα και "βάθος" στο ρόστερ του. Θα το χρειαστεί με τόσα ντέρμπι που έχει να παίξει σε μόλις λίγες εβδομάδες. Αλλά αυτό το "ευχάριστος πονοκέφαλος", που συνηθίζουμε να λέμε, καμιά φορά δεν είναι και τόσο "ευχάριστος". Μπορεί να εξελιχθεί και σε έναν "δυσάρεστο μπελά".

Ο Χιμένεθ θα πρέπει πλέον, αρχής γενομένης από το Καραϊσκάκη, να επιλέγει τους καλύτερους, έχοντας και δεύτερες σκέψεις στο κεφάλι του. Εναν Βάργκας που έκανε πράματα και θάματα με την Κέρκυρα. Εναν Μπακασέτα των δύο γκολ και των εννέα τελικών (πόσο πιο ξεκάθαρο θα πρέπει πλέον να γίνει ότι ο άνθρωπος είναι για να αγωνίζεται ως δεύτερος φορ). Εναν Πέκχαρτ των επίσης δύο γκολ.

Ο Ισπανός έχει να αντιμετωπίσει τον κανόνα που λέει ότι στις στραβές... "καλύτεροι είναι πάντα εκείνοι που δεν αγωνίζονται". Δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο αυτό, ειδικά όταν γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι θα σου συμβεί. Καλείται, λοιπόν, να βγάλει άκρη σε αυτό και για αυτό ακριβώς η δική του συμβολή στο πώς θα καταλήξει η σεζόν για την ΑΕΚ θα είναι πιο καθοριστική σε σχέση με τους άλλους τρεις προπονητές των αντιπάλων του. Από την άλλη, όμως, θα είναι και μια ξεκάθαρη απάντηση προς την ίδια την ΑΕΚ για το τι θα πρέπει να κάνει το καλοκαίρι με τον Ισπανό τεχνικό...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x